ba-hiring

Communicatieve suikerzoete filmliefhebbers gezocht

In Schiedam vindt elk jaar in november het grootste gratis filmfestival van Nederland plaats: Het Suikerzoet Filmfestival. 4 dagen lang kunnen liefhebbers op unieke historische locaties gratis genieten van films met een suikerzoet tintje. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers, zij zijn van onschatbare waarde voor het succes van dit festival. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar wordt het festival gehouden van 16 tot en met 19 november.

Communicatieteam
Vorig jaar zijn we gestart met een vrijwilligersteam dat zich richt op de marketing en communicatie rondom het festival om de zichtbaarheid en bekendheid te vergroten. Natuurlijk met als doel meer bezoekers. We proberen met name meer jongeren en mensen van buiten Schiedam naar het festival te trekken.

Versterking
Inmiddels is de eerste vergadering alweer achter de rug en constateren we nog wel wat hulp te kunnen gebruiken. We zoeken mensen met een achtergrond in marketing en/of communicatie. Dat kunnen communicatie- en/of marketingstudenten zijn of mensen die werken in het vak. En natuurlijk ben je een filmliefhebber.

Werkzaamheden en inzet
Binnen het communicatieteam werken we aan uitingen en activiteiten om het festival breed uit te dragen en lopende zaken op de rit te houden. Dit doen we in nauwe samenwerking met ons bestuur en regelmatig ook met onze vrijwilligers coördinatoren. Ook denk je mee over hoe wij jongeren en mensen van buiten Schiedam naar het festival toe kunnen trekken. Het is een hele diverse klus. Van social media tot website, van speciale acties tot de festivalkrant die elk jaar wordt uitgebracht.
We komen ongeveer 1 x per maand bij elkaar voor overleg. Dat vindt altijd plaats in de avonduren en in Schiedam. Naarmate het festival dichterbij komt kan dat wat vaker zijn. Natuurlijk krijg je daarbij taken om in je vrije tijd zelfstandig, dan wel in deel groepjes, uit te voeren. Net als de rest van het team.

Interesse?
Ben jij die enthousiaste marketing en/of communicatie man of vrouw wie het plannen, organiseren, acties opvolgen en samenwerken in het bloed zit? Vind je het leuk om je vrijwillig in te zetten voor het succes van het Suikerzoet Filmfestival? Je krijgt er heel veel leuk collega’s voor terug. Ook komen we zo’n twee maal per jaar met alle vrijwilligers bij elkaar voor een gratis film, feestje of voorstelling. Stuur een e-mail naar Anke Vroon (anke.vroon@gmail.com) of Franka van Eijndhoven (franka_van_eijndhoven@hotmail.com) van het communicatie team. We nodigen je dan uit voor een gesprekje, in historisch Schiedam!